Charlestown High School

  • The School Day goes from 7:30 AM to 1:50 PM.
  • Each class is 47 minutes long, with 3 minutes passing time and a 20-minute lunch.
  • Extracurriculars, academic tutoring, sports practices and games all occur after the school day ends at 1:50 PM.


**Note: There are 3 different lunch times -- the below schedule is for a student with second lunch.

 
START TIME END TIME LENGTH
Homeroom (Period 1) 7:30 AM 8:27 AM 57 min
Period 2 8:30 AM 9:17 AM 47 min
Period 3 9:20 AM 10:07 AM 47 min
Period 4 10:10 AM 10:57 AM 47 min
Lunch 11:00 AM 11:20 AM 20 min
Period 5 11:23 AM 12:10 PM 47 min
Period 6 12:13 PM 1:00 PM 47 min
Period 7 1:03 PM 1:50 PM 47 min
After School Time 2:00 PM 3:30 PM 90 min
Sports Practices & Games 3:30 PM 5:30 PM 120 min